طرز تهیه کله گنجشکی
همچنین می توان آن را با سیب زمینی سرخ کرده و سس سرو کرد. در سال 400 قبل از میلاد، ایرانیان باستان غذای سرد مخصوصی را اختراع کردند که با گلاب و ورمیشل درست می شد و در تابستان برای پادشاهان سرو می شد. امروزه یکی از معروف ترین شیرینی های ایرانی در دسر پیراشکی نیمه منجمد معروف به فالوده است که ریشه در شهر شیراز پایتخت سابق کشور دارد. بستنی زعفرانی باستانی و زعفرانی یک بستنی سنتی ایرانی است که معمولاً به آن بستنی سنتی می گویند. از دیگر شیرینی های معمولی ایرانی می توان به نوعی کیک برنج، گندم و شیر اشاره کرد. این خورش با بادمجان سرخ شده و گوشت گاو در سس گوجه فرنگی درست می شود.
کوفته کله گنجشکی
کباب یا کباب یکی از معروف ترین و پرطرفدارترین خوراکی های ایرانی هاست که انواع گوشت ها و روش های پخت آن بسیار زیاد است. محبوب ترین آن کوبیده است که گوشت چرخ کرده با پیاز، نمک، فلفل و سپس مقداری ادویه مخفی چاشنی شده است. معروف ترین خورش خورشت قورمه سبزی است که در مجالس رسمی و در وعده های خانوادگی سرو می شود. سرشار از پنج نوع سبزی و لوبیا قرمز است که طعمی فراموش نشدنی به آن می بخشد.
طرز تهیه کله گنجشکی
گردهمایی های خانوادگی اغلب شامل چندین غذای سرد و گرم، مقادیر بی پایان برنج (!) و تشویق فراوان برای ادامه خوردن بیشتر است. خاستگاه غذاهای ایرانی تا حدودی پیچیده است – به دلیل بیش از 2000 سال تاریخ ایران. زمانی که امپراتوری ایران از هند تا یونان امتداد یافت، غذاهای ایرانی از آن زمان تحت تأثیر ملل مختلف در سراسر امپراتوری وسیع قرار گرفته است. همسایگانی مانند یونانی ها، رومی ها، عرب ها، روس ها و ترک ها نیز تأثیر داشتند. کافی است به نقشه و جغرافیای وسیع ایران نگاه کنید، متوجه خواهید شد که این تنوع بی نظیر از کجا سرچشمه می گیرد!
برنج کته که تا زمانی که آب آن کاملا گرفته شود پخته می شود. این غذای سنتی دامی برنج استان گیلان است که تقریباً به روش کتجا تهیه می شود اما در ابتدا موادی به آن اضافه می شود که کاملاً با برنج قابل تهیه است. در حالی که گربه در حال آماده شدن است، حرارت را به حداقل برسانید تا برنج و سایر مواد تقریباً آماده شوند. دمی و کته اگر به مدت کافی روی اجاق بدون سوختن یا پختن زیاد نگهداری شوند، می توانند تادیگ تولید کنند.
گوشت و مرغی که برای پخت و پز استفاده می شود به روش اسلامی ذبح می شود. همچنین گوشت برخی از حیوانات مانند خوک، سگ، موش و غیره. غذاهای ایرانی از ادویه ها و چاشنی هایی استفاده می کنند که توسط غذاهای خاورمیانه و هند در سراسر جهان رواج یافته است.
طرز تهیه کله گنجشکی اصفهانی
در انواع دیگر قورمه سبزی از سبزیجاتی مانند تره، کلم پیچ یا اسفناج استفاده می شود که رنگ سبز تیره و طعمی غنی به غذا می دهد. یکی از ادویه های سنتی و رایج ایرانی زعفران است که از گل Crocus sativus استخراج می شود. گلاب، آب طعمدار که از خیساندن گلبرگهای گل رز در آب به دست میآید، نیز از مواد سنتی و رایج بسیاری از غذاهای ایرانی است. نام بسیاری از غذاهای ایرانی و اصطلاحات آشپزی ترجمه شده در کتاب های زبان عربی به چشم می خورد. با توجه به خاستگاه کشاورزی ملت ایران و پیوند ناگسستنی نان با سبک زندگی ایرانی، پخت نان در ایران قدمتی طولانی دارد. امروزه تنوع روزافزونی از این غذای سالم و مغذی در سراسر کشور تهیه و مصرف می شود.
این غذای پرکالری که منبع خوبی از پروتئین است در فصل زمستان بیشتر رایج است و ترجیح داده می شود. قبل از اینکه گوجه فرنگی و سیب زمینی وارد آشپزی ایرانی شود و دستور پخت آن را تکامل بخشد، ابتدا با گوشت بره و نخود درست می شد. این غذای کلاسیک برنج ایرانی مملو از میوه های قرمز رنگی است که ابتدا خشک می شوند و سپس قبل از طبخ آب می شوند.
طرز تهیه کله گنجشکی با برنج
پس از پخته شدن مرغ را بردارید و برش بزنید و کنار بگذارید. برنج را در 6 فنجان آب جوش حدود 15 دقیقه بپزید و آبکش کنید و کنار بگذارید. قدمت دیزی یا آب گوشت به دوره صفویه در ایران باز می گردد. پیاز، نمک و فلفل را با ماست مخلوط کنید و قبل از سرو حداقل 2 روز در یخچال بگذارید.
هرگز یک شام سنتی یا حتی یک شام خانوادگی بدون آن پیدا نمی کنید. چشیدن غذاهای محلی همیشه بهترین بخش از تجربه هر مسافری بوده است. هر کشور غذاهای مخصوص به خود را ارائه می دهد که معمولاً تحت تأثیر عوامل زیادی مانند موقعیت جغرافیایی، آب و هوا و فرهنگ است.
طرز تهیه کله گنجشکی جنوبی
یک دستور ساده که برای کسانی که عاشق غذاهای ترش هستند عالی است. ناز خاتون حاوی سیر، پیاز چرخ شده، سس، ادویه، دارچین، روغن نباتی، بادمجان کبابی و رب انار برای ترشی بیشتر است. نعناع خشک، گلپر، ریحان و گشنیز تازه خرد شده و با مواد فوق ترکیب می شوند تا طعمی فراموش نشدنی ایجاد کنند.
غذای کله گنجشکی